Page 56 - CZ_ZLUTY-10-15_prohlizec
P. 56
ESTYLE | Recept Strana 54

KACHNÍ PRSA NA MANGOLDU, PÁLENÉ
AVOKÁDO, MISO, CHILLI A MANDLE

INGREDIENCE: 30 °C a v pootevřené troubě sušte.
● 800 g kachních prsou Po dopečení nalámejte na kousky.
● 800 g mangoldu
● 200 g avokáda 3. Avokádo podélným řezem otevřete
● 80 g miso pasty a zbavte pecky. Nakrájejte na vět-
● 2 ks pomeranče ší kusy, polovinu z nich opečte
● 100 g loupaných mandlí ze všech stran na pánvi nasucho.
● 150 g másla Do druhé poloviny přidejte 100 g
● 2 ks chilli papričky povoleného másla a vyšlehejte
● 2 ks limetky do hladka.

NA DOCHUCENÍ: 4. Listy mangoldu očistěte a spařte
● čerstvě mletá mořská sůl v osolené vroucí vodě.
● čerstvě mletý pepř
5. Kachní prsa položte kůží dolů
POSTUP: nasucho na rozpálenou pánev
1. Kachní prsa zbavte přebytečného a opékejte cca 2 minuty. Obraťte
a opečte i z druhé strany. Maso
tuku. Kůži nařízněte až k masu dejte do pekáče a pečte v troubě
tak, aby tvořila mřížku. Potřete 8 minut při 190 °C.
jednou nasekanou chilli papričkou,
zalijte šťávou z limetek a pome- 6. Kachní prsa podávejte nakrájená
rančů a nechte v chladu marinovat na jemné plátky, se spařeným
alespoň hodinu. mangoldem, avokádem a mandlo-
vým chipsem. Pomocí cukrářského
2. Rozdrcené mandle smíchejte sáčku vytvořte z avokádového pyré
s miso pastou a najemno nakrá- male kopečky.
jenou chilli papričkou. Vmíchejte
po lžicích změklé máslo, výsledek Dobrou chuť!
by neměl být řídký. Směs v tenké
vrstvě naneste na pečící papír www.titano.cz
a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C
asi 10 minut. Pokud nebude konzi-
stence pevná, snižte teplotu na cca
   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61