Page 56 - CZ_Zluty-09-15__prohlizec
P. 56
ESTYLE | Recept Strana 54

TELECÍ LÍÈKA V KOPROVÉM VELOUTÉ,
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S LIŠKAMI

INGREDIENCE: a zalijte 100 ml vývaru. Duste
doměkka alespoň 2 hodiny.
TELECÍ LÍČKA 2. Nachystejte si ingredience na
● 1 kg telecích líček koprové velouté. V hrnci zcela roz-
● 100 g mrkve pusťte máslo a za stálého míchání
● 100 g celeru jej zasypte hladkou moukou. Zalijte
● 100 g petržele zbytkem vývaru a občas promí-
● 2 dcl červeného vína chejte. Zatím si připravte kopr.
Odstraňte všechny silné větvičky
KOPROVÉ VELOUTÉ a zbytek nakrájejte najemno. Pro-
● 2 lžíce másla vařenou omáčku dochuťte trochou
● 8 lžic hladké mouky bílého balsamica, dle chuti přidejte
● 1 l domácího hovězího vývaru také sůl a pepř. Nyní je čas na sme-
● 4 lžíce čerstvého kopru tanu. Přilévejte po troškách a jen
● 1 – 2 lžíce bílého balsamica do té míry, aby omáčka zůstala
● 200 ml smetany ke šlehání hustší. Nechte vařit v odkrytém
hrnci na mírném ohni cca 5 –10 mi-
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY nut. Na závěr přidejte kopr. Aby si
S LIŠKAMI zachoval svěže zelenou barvu, musí
● 1,5 kg brambor se v omáčce vařit už jen krátce.
● 250 g lišek 3. Oloupané brambory vařte doměk-
● 1 dcl mléka ka, mezitím na pánvi osmahněte
● 2 lžíce másla očištěné a nahrubo nakrájené lišky.
Rozehřejte máslo v trošce mléka.
NA DOCHUCENÍ Brambory sceďte a rozšťouchejte
● čerstvě mletá mořská sůl je spolu s touto směsí. Nakonec
● čerstvě mletý pepř smíchejte s restovanými liškami.
● olivový olej 4. Jakmile jsou líčka měkká, dejte
● bílé balsamico je stranou, přeceďte z nich vznik-
lou šťávu a přidejte ji do velouté.
POSTUP: Nechte krátce prohřát.
1. Telecí líčka osolte a opepřete. 5. Líčka servírujte na bramborovém
lůžku a dozdobte koprovým velouté.
Na vysoké pánvi rozpalte olej
a maso zprudka orestujte dohně- Dobrou chuť!
da. V další pánvi orestujte dotma-
va nahrubo nakrájenou kořenovou www.titano.cz
zeleninu. Zalijte červeným vínem.
Nyní vložte k zelenině i líčka
   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61