Page 60 - 1.cast_CZ_Zluty-04-15__web.indd
P. 60
utý 04 | 2015 Recept Strana 58
LEHKÝ JARNÍ SALÁT
z listové zeleniny se zastøeným vejcem
INGREDIENCE: Pokud se strefíte přímo doprostřed,
bude mít následně dokonalý kulatý
SALÁTOVÝ ZÁKLAD tvar, efektnější ale je vlít ho kousek
● rukola, řeřicha, medvědí česnek, od středu a za pomoci lžíce omotat
polníček, baby špenát, kopřiva, ve víru bílek kolem žloutku (výsle-
mangold, čekanka, ledový salát dek vidíte na fotografii). Pokud
chcete mít vejce uvnitř tekuté, vařte
DRESINK jej 3 – 4 minuty. V případě více porcí
● ocet balsamico postup opakujte, ocet stačí přidat už
● panenský olivový olej vždy jen v malém množství. Takto
● pepř uvařená vejce můžete přemístit do
● sůl jiného hrnce se studenou vodou,
kde počkají na servírování.
ZASTŘENÉ VEJCE
● vejce (1 vejce = 1 porce) Do misky si připravte dresink ze
● ocet třech dílů balsamikového octa
● voda a jednoho dílu panenského olivové-
ho oleje. Směs osolte a opepřete dle
POSTUP: chuti. Vše důkladně smíchejte za
Čerstvou listovou zeleninu nejprve pomoci vidličky a vlijte do salátového
důkladně opláchněte a poté z ní základu. Zlehka promíchejte.
pomocí salátové odstředivky odstraň-
te přebytečnou vodu. Salát zůstane Servírujte vždy nejprve lůžko z lis-
nadýchaný a svěží. Salátové lístky tového salátu s dresinkem a na něj
pak zlehka natrhejte do větší mísy opatrně zastřené vejce.
a promíchejte.
Dobrou chuť!
Vezměte si větší hrnec a nalijte
do něj vodu cca do výšky 10 cm. NAŠE TIPY:
Přiveďte ji k varu. Do hrníčku si Lehký jarní salát je výborné podávat
rozklepněte 1 vejce. Ve chvíli, kdy se i jako přílohu, například s lososem či
ve vodě začínají tvořit bubliny (v tu tuňákem. Do dresinku můžete přidat
chvíli má teplotu cca 80 °C), do ní lžičku dijonské hořčice, trochu citró-
vlijte cca 2 – 3 polévkové lžíce octa nové šťávy a nakládaný zelený pepř,
a vytvořte vodní vír. Díky většímu získá tak příjemně pikantní chuť. #
objemu hrnce vír vydrží delší dobu,
ale přesto je třeba pracovat rychle. www.titano.cz
Přes lžíci vlijte opatrně vejce do víru.
LEHKÝ JARNÍ SALÁT
z listové zeleniny se zastøeným vejcem
INGREDIENCE: Pokud se strefíte přímo doprostřed,
bude mít následně dokonalý kulatý
SALÁTOVÝ ZÁKLAD tvar, efektnější ale je vlít ho kousek
● rukola, řeřicha, medvědí česnek, od středu a za pomoci lžíce omotat
polníček, baby špenát, kopřiva, ve víru bílek kolem žloutku (výsle-
mangold, čekanka, ledový salát dek vidíte na fotografii). Pokud
chcete mít vejce uvnitř tekuté, vařte
DRESINK jej 3 – 4 minuty. V případě více porcí
● ocet balsamico postup opakujte, ocet stačí přidat už
● panenský olivový olej vždy jen v malém množství. Takto
● pepř uvařená vejce můžete přemístit do
● sůl jiného hrnce se studenou vodou,
kde počkají na servírování.
ZASTŘENÉ VEJCE
● vejce (1 vejce = 1 porce) Do misky si připravte dresink ze
● ocet třech dílů balsamikového octa
● voda a jednoho dílu panenského olivové-
ho oleje. Směs osolte a opepřete dle
POSTUP: chuti. Vše důkladně smíchejte za
Čerstvou listovou zeleninu nejprve pomoci vidličky a vlijte do salátového
důkladně opláchněte a poté z ní základu. Zlehka promíchejte.
pomocí salátové odstředivky odstraň-
te přebytečnou vodu. Salát zůstane Servírujte vždy nejprve lůžko z lis-
nadýchaný a svěží. Salátové lístky tového salátu s dresinkem a na něj
pak zlehka natrhejte do větší mísy opatrně zastřené vejce.
a promíchejte.
Dobrou chuť!
Vezměte si větší hrnec a nalijte
do něj vodu cca do výšky 10 cm. NAŠE TIPY:
Přiveďte ji k varu. Do hrníčku si Lehký jarní salát je výborné podávat
rozklepněte 1 vejce. Ve chvíli, kdy se i jako přílohu, například s lososem či
ve vodě začínají tvořit bubliny (v tu tuňákem. Do dresinku můžete přidat
chvíli má teplotu cca 80 °C), do ní lžičku dijonské hořčice, trochu citró-
vlijte cca 2 – 3 polévkové lžíce octa nové šťávy a nakládaný zelený pepř,
a vytvořte vodní vír. Díky většímu získá tak příjemně pikantní chuť. #
objemu hrnce vír vydrží delší dobu,
ale přesto je třeba pracovat rychle. www.titano.cz
Přes lžíci vlijte opatrně vejce do víru.